Home
Kortingsregeling
(Sub)comissies
Contact
Inschrijven
Contact
16 september 2023 '53, openlucht spektakel Stichting de Vierschaar

Inschrijven is niet meer mogelijk, alle beschikbare kaartjes via de PV zijn verkocht

In ’53, het nieuwe openlucht-theater-spektakel van Stichting De Vierschaar wordt de persoonlijke strijd van verschillende karakters met elkaar verbonden door een ongekende natuurramp. De noodlottige overstroming van 1953, die meer dan 1800 mensen het leven kostte, verscheurde niet alleen families, maar bracht ook onverwachts mensen samen.

'53 is een hartverscheurende geschiedenis over onverwachte heldenmoed, doodsangst, hoop, liefde, verlies, verdriet en verbijstering. Vol uiteenlopende verhalen over wat zich tegelijkertijd afspeelt in ‘de stad’ Bergen op Zoom, maar ook in ‘het dorp’ en ‘de polder’, die zo symbool staan voor de zwaarst getroffen delen van het rampgebied.

Als een raamvertelling nemen een overlevende, Oma Rie, en een historicus ons mee terug naar de belangrijkste persoonlijke momenten voor en tijdens de ramp. Terug naar de mensen die toen essentieel waren voor haar redding, ieder van hen met een eigen verhaal. Terug ook naar het noodlot dat haast niemand zag aankomen. Terug naar de hoop en wanhoop op een dak omringd door een ijskoude watermassa. In het beklemmende besef dat hierna het leven voor geen van hen hetzelfde zou zijn.

 

kijk in deze flyer voor meer details

 

 

Datum 16 september 2023, 20:30 tot 23:00 uur
Inschrijven voor 13 juni 2023
Organisator Simon Levie
Locatie Fort Waterschans, Calandweg 34-60 BoZ

Let op: De PV heeft een verzekering afgesloten waaronder alleen leden en hun inwonende gezinsleden zijn verzekerd bij alle georganiseerde activiteiten.

Wij adviseren U om mobiele telefoons, PSP’s, Nintendo’s en/of andere (dure) spullen NIET mee te nemen op deze dag.
Door deel te nemen aan deze activiteit geeft U ook toestemming om evt. gemaakte foto’s op de PV website te plaatsen.
De PV kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade aan, verlies en/of diefstal van eigendommen